JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Lediga tjänster / Pågående rekryteringar

Vill du arbeta i en miljö där samhällsengagemang, rättssäkerhet, effektivitet och öppenhet är ledord?

Här kan du se vilka lediga tjänster som just nu finns inom domstolen samt följa tillsättningen.


 Uppsatspraktik vid Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 220 medarbetare, varav ungefär 160 är jurister. Kammarrätten handlägger ca 600 olika måltyper varav de största är migration, skatt och socialförsäkring. Andra vanliga måltyper är begäran om allmän handling, socialtjänst och tvångsvård. Kammarrättens lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm. Närmaste tunnelbanestation är Gamla stan. Mer information finns på:

http://www.kammarrattenistockholm.domstol.se/

Kammarrätten står till förfogande att ta emot en eller flera uppsatspraktikanter i ca 10 veckor med början från september/oktober 2019.

Som uppsatspraktikant kommer du att få en inblick i kammarrättens verksamhet genom praktiskt arbete. Handläggningen i kammarrätten är huvudsakligen skriftlig och målen avgörs av två eller tre domare efter muntlig föredragning. Du kommer att, på samma sätt som domstolens fiskaler och föredragande jurister, handlägga och föredra mål för avgörande. De mål som du får arbeta med kan styras utifrån det ämne som du avser att behandla i din uppsats. Sökande som planerar att skriva uppsats med anknytning till de målområden som kammarrätten handlägger har företräde vid antagning.

Praktikanten får ingen lön eller annan ersättning från kammarrätten under praktiken, som avser en tioveckorsperiod.

Praktikanten ska vara personskadeförsäkrad genom universitet.


Ansökan

Ansökan med personligt brev, CV och betyg från juristlinjen ska ha kommit in till kammarrätten med e-post på adressen
kammarrattenistockholm@dom.se senast den 10 juni 2019. Märk ansökan med diarienr  KST2019/212.

Kommunikation med anledning av ansökan kommer i första hand ske per e-post. Eventuella frågor besvaras av administrativa föredraganden Richard Bexelius, telefon 08-561 690 61, e-post administrativfiskal.kst@dom.se.

Varmt välkommen med din ansökan!Föredragande jurister

Kammarrätten rekryterar Föredragande jurister tre gånger årligen, utlysningen sker under månaderna april, augusti och december. Du är varmt välkommen med din ansökan under dessa perioder!

Läs mer om att arbeta som Föredragande

Har du frågor vänd dig till Åsa Hellgren, HR-specialist 

 


Fiskaler

Kammarrätten antar kontinuerligt fiskaler. Läs mer om fiskalstjänster. Ansök på denna blankett


Policy för rekryteringstest

I de fall Kammarrätten genomför test i samband med rekrytering är det MAP och Matrigma som används, de är båda upphandlade gemensamt för Domstolsverket. Här kan du läsa mer om testerna, den policy vi har vid användning av dessa och vem du kan vända dig till för eventuella frågor.

Policydokument


Här hittar du våra lediga tjänster

 

 

 

 

 

 

 
Senast ändrad: 2019-06-17